Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er ikke noget bedre end en dejlig cykeltur i skoven eller langs vandet. Men det er vigtigt at du også har fokus på sikkerheden, og anskaffer dig en god og beskyttende cykelhjelm. Der er ingen tvivl om at den gør din cykeltur langt mere sikker. Her finder du 5 gode tips til, hvordan du finder en rigtig god cykelhjelm, der både passer til og på dit hoved. Find flere gode råd om cykelhjelme og forbrugertest hos pengefund.

Den skal passe

Det er fuldstændig afgørende for din sikkerhed, at din kommende cykelhjelm sidder helt rigtig på dit hoved. Hjelmen skal sidde korrekt og stabilt, og må ikke glide ned. Den skal desuden være nem og komfortabel at indstille korrekt. Derfor skal du bruge tid på at finde den rigtige pasform og størrelse på din cykelhjelm, så den passer i mål til lige præcis dit hoved.

Prøv altid cykelhjelmen først

Det er så vigtigt, at du altid prøver cykelhjelmen først. En god cykelhjelm er en hjelm, der passer perfekt og dermed giver den bedste beskyttelse.

Holdbart og sikkert materiale

Når du har fundet den rigtige størrelse, skal du se efter design og materiale. Her hænger pris og kvalitet uløseligt sammen. Dyrere cykelhjelme er produceret i mere holdbart og sikkert materiale end de billigere er. Brug dog lidt ekstra penge på en god og fornuftig cykelhjelm – det er en god investering i din sikkerhed. Tjek desuden om din cykelhjelm er CE-mærket, og ligeledes lever op til alle sikkerhedskrav.

Ekstrafunktioner

Når de helt grundlæggende sikkerhedsfaktorer er helt i orden, kan du overveje ekstra holdbarheds- og sikkerhedsfunktioner. Det kan eks. være en ekstra lygte monteret bagpå hjelmen, der øger din synlighed markant især i mørke. Husk dog at denne ekstrafunktion aldrig må erstatte reflekser og cykellygter.

Et godt råd til sidst

Husk altid: Sikkerhed først – udseende bagefter.