Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når en af vores nærmeste går bort kan det hele være svært at overskue. Det er en sorgfuld tid med mange ting, der skal ordnes, mens verden udenfor fortsætter som før. Her er 5 tips til at hjælpe dig og dine nære gennem en svær tid.

#1 – Koordiner det praktiske

I forbindelse er der mange praktiske ting, der skal ordnes. Der skal underskrives dødattest, tages kontakt til bedemanden, planlægges begravelse og meget andet. De praktiske gøremål kan være svære at overskue i situationen, og det er en fordel at hjælpes ad i familien. I kan for eksempel dele opgaverne lidt ud, så det ikke er én person, der står med det hele. Det er også rart at være lidt fælles om det, så I kan hjælpe hinanden undervejs.

#2 – Bed om hjælp

De største praktiske gøremål kan virke helt uoverskuelige at tage hånd om, og derfor kan det være en god ide at bede om professionel hjælp. En af dem at rydde og rengøre familiemedlemmets dødsbo. Hovedstadens Dødsbo & Konkurs tilbyder professionel assistance og tager hensyn til de efterladte, hvorfor det hele foregår på deres præmisser. At få hjælp af nogen, der har god erfaring, er gavnligt i den svære situation.

#3 – Støt hinanden

I den svære tid skal I huske at støtte hinanden og tale om sorgen. Mange oplever, at det er rart at dele sorgen med andre, som også kendte afdøde godt. Derudover hjælper det at vide, at der er nogen, der forstår, hvordan du har det.

#4 – Tal med børnene

I processen er det også vigtigt at inddrage børnene i familien. Forklar dem, hvad der er sket, og hvad døden er for noget. Det er hårdt og forvirrende for børnene at se de voksne være kede af det, især hvis de ikke forstår, hvad der sker.

#5 – Husk på alle de gode minder

Det er vigtigt at give sig selv lov til at sørge, men det er lige så vigtigt at huske på de gode og sjove stunder, I havde sammen. Husk at grin af farfars platte jokes og dengang mormor tabte kagedejen på gulvet.