Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

5 tips til dig, der skal planlægge en begravelse

Når en ven eller et familiemedlem dør, er der en række krav til, hvordan det skal håndteres. Hvis du er en af de tætteste, kan det sagtens være, at ansvaret ligger på dine skuldre.

Der skal skrives en dødsattest

Når en person afgår ved døden, skal han eller hun først og fremmest efterses af en læge, der skal erklære personens død. Derefter skal der skrives en dødsattest – dette gøres også af en læge. Du skal enten kontakte den afdødes egen læge eller få kontakt til en vagtlæge.

Dødsfaldet skal anmeldes

Efter lægen har skrevet dødsattesten, skal den afdøde også registreres på borger.dk. Derudover skal dødsfaldet anmeldes hos begravelsesmyndigheden maks to dage efter dødsfaldet.

I anmeldelsen skal du tilmed informere om, hvorvidt den afdøde skal brændes eller begraves, samt informere om hvornår begravelsen skal finde sted, og om der skal være en præst til stede under begravelsen.

Dødsannonce

Efter dødsfaldet kan det være rart at finde et medie, der kan informere alle om tabet, så man slipper for mange svære telefonsamtaler. Der er fx ofte tradition for, at man opretter en dødsannonce, som kan informere alle på én gang. For at oprette en dødsannonce, skal du kontakte redaktøren på den avis, du gerne vil have annoncen i. Det er også muligt at skrive et opslag på internettet eller indskrive tabet på afdoede.dk.

Kontakt en bedemand

Det kan være svært at overskue alt den logistik, en begravelse kræver (selv med vores gode guide). Det kan derfor være en fordel at vælge at kontakte en bedemand. En bedemand hjælper med alle de krav, der sættes til at arrangere en begravelse. Det sparer dig for en masse tid og besvær, hvis du har professionel assistance ved hånden. Det er netop, når tiden er svær, at det kan betale sig at spørge efter hjælp. Der er folk, der er uddannede i alt vedrørende begravelser og for mange er hjælpen uundværlig i så svær en tid.

Hvis du skal arrangere en begravelse omkring Aarhus, kan du fx vælge at alliere dig med bedemand i Aarhus. Hvis du er interesseret i at vide mere om deres forretning og den hjælp, de kan tilbyde så læs mere her.