Skal du til at købe bil – og har du allerede besluttet dig for at købe en brugt bil? Vi har her fundet nogle tips frem til dig, så du kommer godt igennem bilkøbet.

 

Vælg en professionel forhandler

Når du køber en brugt bil hos en professionel bilforhandler, har du rettigheder, som du ikke har, når du køber en brugt bil hos en privatperson. Hos en forhandler er du nemlig sikret en reklamationsret på to år, uanset om det er nedskrevet eller ej. Du kan desuden også aftale en garanti med bilforhandleren. Det er ikke noget, du har krav på, men du kan forhandle dig frem til en garanti, og den dækker så de fejl, der opstår efter købet og inden for den aftalte garantiperiode.

 

Gennemgå bilen grundigt

Når du kommer ud til forhandleren, er det vigtigt, at du kigger grundigt på bilen. Du skal her tage stilling til, om bilen lever op til beskrivelsen og billederne. Det er bl.a. vigtigt, at du kigger på om dækkene er slidt ens, om der er tydelige skader på bilen, om lakeringen er ensartet og der er tydelig rust og om kabinen er velholdt – og så er det selvfølgelig vigtigt at tjekke om bl.a. lys og ventilation virker.

 

Spørg ind til bilen og sikre at sælger har dokumentationen i orden

Det er meget vigtigt, at du har en konstruktiv dialog med sælgeren. Spørg ind til bl.a. tidligere ejerforhold, servicebog, skader og generelt sælgers kendskab til bilen. Sælgeren skal kunne dokumentere, hvor mange kilometer bilen har kørt og hvordan bilen er blevet vedligeholdt. Sælger skal også kunne fremvise den originale registreringsattest, da det er din garanti for ejerskab af bilen.

 

Prøvekør bilen ordentligt

Den bedste måde at teste om bilen kører som den skal er ved at tage en køretur på minimum 20 kilometer, der indeholder både motorvejshastighed og bykørsel. Det er her, du får et ordentligt billede af, om du har kontrol over rattet og ordentligt udsyn, om pedaler og gearskifte er gode at arbejde med og om der er mislyde eller støj eller andre irritationsmomenter. Hvis du oplever problemer, så kan du enten bede sælger om at udbedre fejlene eller forlange et nedslag i prisen.

 

Undersøg restgæld

En restgæld kan gå hen og blive en dyr og ubehagelig overraskelse, og det er derfor vigtigt, at du tjekker bilen for restgæld, inden du køber den. Restgælden følger nemlig bilen – og det betyder, at du kan risikere at ende med gælden, hvis sælger ikke indfrier den. Du kan tjekke bilen for restgæld på nummerplade.net/bilbogen.html.

 

Nu er du klar til at købe en brugt bil. Du kan finde et stort udvalg af billige brugte biler i Haderslev hos LAB Car Service.