Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Senge er ikke længere blot en rektangulær soveplads med fjedrer og fjer. Der er sket meget, og senge indeholder nu mange funktioner og kvaliteter, der gør dem de ultimative indbydere til afslappethed og søvn. Nogle funktioner er vigtigere end andre, men alle folk har også deres rangliste over, hvad der er vigtigst for dem i deres søvn. De fleste kan dog blive enige om visse elementer, der virkelig gør forskellen, når søvnen skal være fyldestgørende og effektiv. Herunder kan du se fem tips til, hvad du skal gå efter, når sengen skal udvælges.

De 5 vigtigste elementer ved sengen

Som sagt er ingens prioriteter helt de samme, men disse elementer indebærer overordnet set de vigtigste aspekter en seng kan have:

  • Hvis I sover to sammen, bør sengen være omkring 120x200cm i størrelsen. På den måde er der både plads i længden til at strække sig og plads i bredden til albuerum. De fleste bevæger sig en del i søvne, og hvis den er meget mindre end 120cm, ender det ofte rimelig trangt. Du kan skabe endnu mere plads med en elevationssengs rejse-funktion – find elevationssenge 120×200.

  • Tjek sengens hårdhed/blødhed. Det kan have negative effekter, hvis ikke sengens hårdhed passer til dig. Lænden og hoften bør være støttet af sengen uden at synke ned. Resten af kroppen må gerne synke lidt ned. Ryggen skal være lige, når du ligger på siden.

  • Vælg en sengetype, der passer til dine behov. Hvis du ønsker at kunne sidde ordentligt op, så køb en elevationsseng. Hvis du kun har fokus på komfort, så køb en kontinentalseng.

  • Et andet element af sengen er madrassen. Er madrassen nok for dig? Ellers kan du købe en topmadras, så sengen passer bedre til dig.

  • Prisen. Senges kvalitet vokser sammen med prisen. Så find en seng, du har råd til, men som stadig har kvalitet.