Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi ved, at for meget stress kan føre til alvorlige fysiske sundhedsproblemer, såsom immunforsvar, kronisk hovedpine, hjerte-kar-sygdom og nedsat evne til at komme sig efter sygdom.

Når vi føler stress i løbet af dagen, er der nogle praktiske ting, vi kan gøre for at mindske det og få vores dag i bedre balance:

 

1. Hav sunde snacks ved  hånden.

Når vi har så travlt med projekter og e-mails, og tiden flyver afsted, uden mad, så falder vores blodsukker, energien falder og stress forøges. Det er tit for nemt at snuppe en sukkerholdige drik eller slik, hvilket desværre bare er en midlertidig løsning. Opbevar i stedet sunde snacks i nærheden og spis små mængder ofte (mindst hver anden time).

 

2. Besvar ikke alle dine e-mails.

Vi bliver oversvømmet med e-mails: nogle vigtige for det projekt, vi arbejder på, og nogle oplysninger, kan vente til senere. Lær at svare på e-mails i prioriteret rækkefølge og vigtighed, i stedet for at forsøge at holde øje med dem alle. Start med dem fra din chef først, så prioritere de andre.

 

3. Tag en strækkepause

En fem minutters strækkespause hver time gør ikke at du kommer bagud med arbejdet, og det er det værd at bruge tid på og få de sundhedsmæssige fordele. Stå op, hæv armene over hovedet, bevæg forsigtigt fra side til side og lav et par nakkerull. Dette bør tage tre minutter – lav så to minutter med dyb vejrtrækning. De næste 55 minutter vil være meget mere produktive. Gør dette fem minutter, før du begynder at arbejde om morgenen og sæt tonen for dagen.

 

4. Udliciter arbejde

Gennemgå dine arbejdsopgaver, måske er der ellementer som din tid er for kostbar til.

Uanset om du bor i Århus eller på Falster er der massere af muligeheder for at få andre til at varetage opgaver som f.eks. Ejendomsservice, kopiarbejde, rengøring osv.

 

5. Tag dig tid til at grine lidt.

Tag dig tid til at dele et godt grin med kolleger i løbet af dagen. Dette gør både en forskellen for dit  stressniveau, men også kollegerne. Del en sjov vittighed, grin af dig selv og vær med i kammeratskabet.