Det er desværre ikke unormalt at vi danskere får problemer med ryg og nakke. Rent faktisk er der nærmest flere der får problemer med ryggen eller nakken end der ikke gør, da det regnes med at omkring hveranden får problemer med det i løbet af livet. Sådan har det været i mange år, men det behøver det rent faktisk ikke være, og hvis du helst vil være en del af den halvdel, der ikke får problemer, fremfor at være en del af den halvdel der gør, så kan du med fordel følge disse tips.

Lad vær med at sidde ned hele dagen

Langt fleste der har et kontorjob eller lignende har en tendens til at sidde ned fra de møder til de går hjem, kun afbrudt af at skulle spise frokost og lignende. Det er vigtigt for ryggen at den bliver bevæget, så det er rigtig klogt for din sundheds skyld, at du står op en gang imellem. Undersøgelser viser, at det giver en kæmpe effekt at stå op ca. 10 minutter for hver time.

Hav den rigtige kontorstol

Den rigtige kontorstol betyder alt. Det lyder måske en smule overdrevet, men alligevel er det sandt. Hvordan man sidder og hvordan ryggen bliver støttet betyder utrolig meget for din rygs styrke og dermed hvor godt du har det. Ergonomiske kontorstole kan være dyre, men kan også erhverves for fornuftige penge hos eksempelvis iStol.dk

Træn din ryg

Træning er vigtigt, ikke blot for din generelle sundhed, men i den grad også for din rygs styrke. Det bedste er de helt korrekte øvelser i et træningscenter, men hvis du ikke synes du vil bruge tid på dette, så findes der et væld af træningsøvelser, der kan laves i dit eget hjem og helt uden maskiner.

Hold benene på gulvet

Når aftenen melder sin ankomst er der mange, der kan finde på at smide sig i sofaen, hvilket der naturligvis også skal være plads til. Men i stedet for at ligge henslængt på sofaen er det meget sundere for ryggen, hvis du har benene på gulvet, mens du sidder i sofaen.

Undgå tunge forkerte løft

At du træner, er ikke ensbetydende med at du løfter en masse tunge ting. En af de ting der lynhurtigt kan give problemer i ryggen er hvis du løfter tunge ting, og du løfter med ryggen i stedet for knæene. Et forkert løft og du kan hurtigt få problemer i ugevis.