Allergi er en af de sygdomme, der rammer rigtig mange mennesker her i livet. Allergi kan komme af mange forskellige grunde, og langt de fleste stammer fra ting i hjemmet. Typisk kommer allergi af at man bliver udsat for stof i en meget stor koncentration, hvilket kan være alt fra støv til kattehår eller pollen. Nogen af tingene er der ikke meget at gøre ved, eksempelvis er det umuligt at gøre noget ved pollentallene og lignende. Der er dog rigtig god grund til at have et allergivenligt hjem, både for at forebygge at allergi eller astma opstår.

 

Her finder du 5 tips til hvordan du får et allergivenligt hjem

 

Drop kæledyr

Det er naturligvis et råd, der ikke nødvendigvis lige er til at føre ud i livet, og slet ikke hvis man allerede har et kæledyr. Man kommer dog bare ikke uden om at kæledyr er en af de største kilder til allergi.

Drop gulvtæpperne

Gulvtæpper har det med at opsamle støv, hvilket også betyder, at det er en rigtig dårlig ide at have have gulvtæpper, i de værelser man befinder sig meget i som eksempelvis soveværelset. Der findes naturligvis et stort udvalg af allergivenlige tæpper, men ellers er trægulve det letteste. Har du et gammelt gulv, kan det være en god ide at få det slebet ned så det er helt glat – men gå en gulvsliber til det, så du er sikker på, at der ikke er sprækker i.

Skift til allergivenligt soveudstyr

Madrasser, dyner, hovedpuder og sengetøj kan være fyldt med støv og andre ting, der ikke er godt for allergi og lignende. Alle disse ting kan skiftes til allergivenlige produkter, der er lavet specielt til formålet.

Vask ved 60 grader

Der er lavet mange kampagner for at man skal vaske ved 30 eller 40 grader, da det er bedre for miljøet. Dette gælder dog ikke eksempelvis sengetøj, der skal vaskes ved 60 grader for at dræbe støvmider og deres afføring.

Sørg for at lufte ud

Det er vigtigt med frisk luft for at komme af med støv. Så sørg for at lufte godt og grundigt ud hver eneste dag, og sørg især for at lufte sengetøjet. I sommerhalvåret kan det dog være en rigtig god ide at tjekke pollentallene, inden man åbner alle vinduer.