Det er vigtigt, at der er et ordentligt indeklima i din bolig, hvis du vil sikre dig, at du får så meget ud af boligen som muligt. Det kan være skadeligt for både din sundhed og din bolig, hvis ikke der er et ordentligt indeklima. Derfor får du herunder en række gode tips, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du vil sikre dig, at din bolig er et sundt og rart sted at væge.

#1: Luft ud i fem minutter ad gangen to gange om dagen

Det bedste, du kan gøre, hvis du vil sikre dig, at der er et godt indeklima i din bolig, er at lufte ud i fem minutter ad gangen to gange om dagen. Gør det, når du står op, og gør det igen, før du går i seng.

#2: Luft ud, når du laver mad

Det er vigtigt, at du tænder emhætten, når du laver mad – og det er vigtigt, at du lufter ud, så du undgår, at dampen sætter sig i boligen.

#3: Hæng vasketøjet udenfor

Når du skal tørre dit vasketøj, bør du hænge det udenfor, så det ikke er inde i boligen. Hvis du har det indenfor, risikerer du, at fugten sætter sig i boligen, hvilket kan føre til skimmelsvamp.

#4: Få tjekket for PCB

Hvis din bolig er opført mellem 1950 og 1977, er det nødvendigt, at du får tjekket, om der er PCB i boligen. Det er blandt de mest giftige stoffer i verden, og det blev brugt i stor stil i førnævnte periode. Du bør få det tjekket, hvis huset er blevet opført i perioden, eller hvis det har gennemgået en større renovering. Læs mere om, hvad PCB er, her.

#5: Få installeret en ventilator

Det er nødvendigt, at der er cirkulation i den luft, som er i boligen. Derfor kan det betale sig at få installeret en ventilator, som kan anvendes til at sikre en god gennemstrømning af frisk og ren luft.