Hvis du går med tanker om at lave et hjemmekontor, så er der en hel del ting, du skal have med i dine overvejelser, hvis du vil være sikker på at få det optimale ud af det. At have et hjemmekontor kan være en kæmpe hjælp, hvis du fra tid til anden arbejde hjemmefra.

Det giver meget mere arbejdsro, end hvis du eksempelvis bare sidder ved dit normale spisebord og arbejder. Det giver dig meget bedre forudsætninger for at løse de opgaver, som du har sat dig for dagen.

1: Tænk på det som en arbejdsplads

Hvis dit hjemmekontor var en arbejdsplads, ville du sandsynligvis have et hæve-sænkebord og en god kontorstol. Det er ikke altid det er de flotteste møbler, der er de bedste, men hvis du tænker på det som en forlængelse af din arbejdsplads i stedet for et rum i dit hjem, så får du de bedste forudsætninger. Du kan finde kontor udstyr som kontorstole og hæve-sænkeborde her.

2: Fjern distraktioner

Det kan være fristende at indrette sit hjemmekontor med eksempelvis et fjernsyn eller lignende. Medmindre dit arbejde decideret går ud på at følge med i ting, er det dog en dårlig ide at have ting der kan distrahere dig fra arbejdet.

3: Luk døren

Hvis du sætter dig for, at når du arbejder, så arbejder du, så får du meget mere ud af dagen. Det er derfor en rigtig god ide at lukke døren, når du arbejder, også selvom du måske er den eneste der er i huset. På den måde får du en distance fra det private til det professionelle.

4: Lys betyder alt

Det er meget essentielt for et godt arbejdsmiljø, at lyset er det rigtige. Dårligt lys kan nemlig meget let give hovedpine. Det er vigtigt at huske på, at dette både gælder ved for lidt lys og for meget lys. Sørg for at have gardiner eller persienner der kan trækkes for, så du ikke bliver generet at solen, men sørg samtidig for at få så meget dagslys som muligt ind.

5: Hold pauser

Man kan være tilbøjelig til at sidde og spise foran skærmen, hvis man arbejder hjemme. Præcis som når man er på arbejde, er det dog vigtigt med pauser, for at få et naturligt afbræk i dagens trummerum.