Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Julen er lige om hjørnet, og det uden tvivl familiernes fest. Men juletiden har har også en kedelig statistik, der siger at antallet af indbrud i julen stiger med 25 procent i juledagene. Men hvordan kan du så sikre dit hjem, så du undgår at blive en del af denne kedelige statistik? Læs 5 tips til et mere sikkert hjem, og bliv klogere.

De 5 tips kommer her

1. Anskaf en tyverialarm, med udrykning

En af de mest effektive metoder til at holde indbrudstyven ude, er en alarm med tilknyttet alarmselskab. Det koster ofte lidt mere, men trygheden i at et professionelt selskab rykker ud, hvis uheldet er ude, er uvurderligt.

2. Få en gsm alarm

En GSM alarm, er en alarm som ikke er tilknyttet noget alarmselskab. Dette er der både fordele og ulemper ved. Den helt store fordel er prisen. En alarm uden vagtselskab, kan på fem år spare dig 23.436 kroner, hvis du skifter fra f.eks. Verisures basispakke. Herefter sparer du 4.428 kroner årligt, hvilket må siges af være en voldsom besparelse. Ulempen er at du selv skal rykke ud, hvis uheldet er ude. Det kan dog vise sig at være en fordel, da man ofte hurtigere kan være fremme end et alarmselskab.

3. Få tjekket dine låse af en professionel

Med tiden kan låse blive sløve og uduelige. En lås kræver vedligeholdelse, ligesom alt andet, og det er vigtigt at få gennemgået husets låse i hvert fald 1 gang om året. En professionel låsesmed vil hurtigt og nemt kunne gennemgå husets døre og vinduet og give et bud på hvordan man yderligere kan sikre hjemmet. En enkelt ting, som f.eks. at udskifte låsene indvendigt, så du både skal  bruge nøgle indvendigt og udvendigt, gør at tyven måske vælger et andet hus, da det gør det hele meget mere besværligt at komme ud med tingene.

4. Få en hund

Mange indbrudstyve er rædselslagende for hunde og bare det, at de kan se der en hund i hjemmet, kan være med til at tyven vælger et andet hus.

5. Hav et godt nabofællesskab

Naboer er gode til lidt af hvert. Hvis du laver et samarbejde med at holde øje med hinandens huse når, man hver især er ude, er det med til at skabe tryghed. Ligeledes kan naboen holde øje med postkassen, tømme den, samt stille skraldespanden ud. Ofte kan det også være en god idé at bede naboen om at tænde lys forskellige steder i huset, så huset ser beboet ud.