En fest kan være en super hyggelig måde at se venner og bekendte. Og alt efter størrelsen og omfanget af festen, er der her samlet en række forskellige tips man kan overveje når man selv er i gang med at planlægge en fest.

Book en tryllekunstner som underholdning

Et rigtigt sjovt indslag til en både større og mindre fest er at leje en tryllekunstner. Det letter stemningen og stort set alle mennesker er fascineret af det uforklarlige, en tryllekunstner kan biddrage til. Herudover er det en aktivitet som inddrager frivillige fra publikum, hvilket gør det endnu sjovere. Du kan undersøge muligheden for selv at få festunderholdning med tryl her.

Organiser maden rigtigt

I tilfælde af gæsterne også kommer til middag inden, er det vigtigt at tage stilling til hvilket selvskab man har med at gøre. Kan man generelt være mere legende med maden? Eller skal man holde det klassisk? Herudover kan det også være en god ide hvis man har en buffet, at opdele maden på mindre borde, for at undgå for meget kø.

Lav en temafest

Der er mange sjove temaer man kan have til festen, og ikke alle behøver kræve lige meget fra gæsterne. Blandt andet kan man fx holde en Hawaii fest eller have et 80ér tema. Hertil kan man overveje festpynt som passer til temaerne, og fx uddele Hawaiikæder til gæsterne eller peacetegn.

Forbered nogle simple festlege

En rigtig sjov måde at ryste selvskabet sammen på, kan være gennem nogle festlege. Blandt andet kan man inddele selvskabet i mindre hold, og lave en konkurrence med både quizspørgsmål og sjove udfordringer, såsom hvilket hold som kan have flest skumfiduser i munden eller noget lignede.

Lav din egen playliste

Dette er et punkt mange nemt glemmer, og i stedet ender med at sætte en hit 100 playliste på. Hvilket er en kæmpe fejl idet de rigtige sange rigtigt kan sparke gang i festen, mens de forkerte kan dræbe festen allerede inden den rigtigt er begyndt. Så derfor kan det klart anbefales lige at bruge den ekstra time på at sammensætte den helt rigtige playliste.