Har du styr på IT-sikkerheden? IT bliver kun en større og større del af virksomhederne rundt omkring, og det betyder, at IT-sikkerhed kun bliver mere og mere vigtigt. Det bør derfor være en prioritet i enhver virksomhed. Vi kommer her med vores 5 bedste tips til at sikre din virksomheds IT..

IT-systemer skal altid være opdaterede

Hackere og andre IT-kriminelle ved lige præcis, hvad de skal gøre, hvis din virksomheds IT-systemer er sårbare. Det er derfor absolut vigtigt, at du altid sørger for at dine IT-systemer bliver opdateret jævnligt – og så bør du generelt aldrig anvende software, der ikke længere supporteres af leverandøren. Det efterlader sikkerhedshuller, som selv en knap så dygtig hacker til kunne udnytte.

Sikkerhedspakke er en nødvendighed

Sikkerhed er ikke kun vigtigt på det overordnede plan. Det er faktisk også vigtigt at fokusere på sikkerheden på hver enkelt computer i virksomheden. Alle PC’er i virksomheden bør derfor altid have en sikkerhedspakke installeret, som indeholder både en firewall, et antivirusprogram, et spamfilter og et phisingfilter. Denne sikkerhedspakke skal også løbende opdateres for at sikre optimal beskyttelse.

Slå kryptering til på virksomhedens trådløse netværk

Hackere udnytter gerne virksomhedens egne netværk, hvis de er åbne – og det er simpelthen for selv at undgå at blive mistænkt. Det er derfor altid en god idé at kryptere netværket, så uvedkommende ikke kan få adgang. Vi anbefaler her en WPA2-kryptering. Når du opsætter kryptering, bør du give netværket et anonymt navn og vælge en krypteringsnøgle, som er svær at gennemskue.

Sørg for gode og sikre kodeord

Koder er med til at beskytte virksomhedens netværk, ressourcer og andre fortrolige oplysninger. Det er derfor altid vigtigt at sørge for sikre kodeord. Kodeordene skal gerne være over 8 cifre, en kombination af store og små bogstaver, tal og symboler. De bedste kode er dem, der er en sekvens af tilfældige bogstaver og tal, som du kan huske uden at du skriver dem ned – og hold dig for guds skyld fra dine barns navne. Du bør også sørge for at kodeordene bliver skiftet regelmæssigt.

Husk sikkerhedskopiering

Nogle data er altafgørende for en virksomheds økonomi, troværdighed og endda fremtidig overlevelse, hvis de enten slipper ud eller man mister dem. Det kan være oplysninger som f.eks. personaleoplysninger, patenter eller økonomisystemet. Det bør derfor altid være en prioritet at lave backup og sørge for at denne også virker.

IT-sikkerhed er så vigtigt, at det i mange tilfælde faktisk er bedre at investere i IT-outsourcing for at sikre at alt er beskyttet og der løbende foretages backup. Med IT-outsourcing skal du nemlig ikke selv løfte en finger, men har altid en ekstern samarbejdspartner, som sørger for at alt er, som det skal være.