Er du i tvivl om, hvorvidt din lastbil kan gå igennem et syn uden nævneværdige fejl eller mangler? Her kommer der en række tips til dig, der gerne vil have mere ro i maven.

Få et før-syn

Det kan være en rigtig god idé at tage din lastbil forbi en mekaniker for et før-syn, inden du skal have den til den rigtige kontrol. Det smarte ved denne manøvre er, at du slipper for at betale for et dumpet syn, da mekanikeren får mulighed for at gennemgå lastbilen forud for inspektionen i synshallen.

Tænk engang hvis en smule let rust eller ødelagt lys kunne risikere at koste tusindvis af kroner? Undgå det ved at bruge en dag på at gennemgå vognen.

Få et uforpligtende tilbud

Hvis du skal have lavet noget på bilen inden selve synet, så sørg for at få tilbuddet på skrift. Derved er du bedre stillet, hvis du pludselig får en regning, der er skræmmende stor.

Gå det igennem, du selv kan finde ud af

Har du bidt mærke i noget, der rasler eller ser slidt ud, og er du selv i stand til at skifte disse dele? Så gør det! Mange penge kan spares ved at foretage de små udskiftninger selv, før de kommer på listerne til enten før-kontrol eller selve synet.

Vi anbefaler dog, at du IKKE roder med bremser, el-komponenter og andet medmindre du har en decideret uddannelse inden for området.

Tjek også traileren

Skal din trailer også efterses? Det er også lovpligtigt at få kontrolleret sin trailer, og derfor kan du lige så vel få den efterset samtidig for ikke at spilde flere arbejdsdage end højest nødvendigt på at køre til kontroller.

En grundig trailer servicer forud for inspektionen bør i de fleste tilfælde være nok, og sikre dig at din lastbiltrailer går ubemærket igennem.

Vælg et godt servicecenter

Den løbende kontrol er ofte afgørende for, hvor let dit køretøj glider igennem synet. Hvis du kommer med en god og velholdt lastbil, bliver det meget lettere. Det forudsætter naturligvis, at der passes godt på den i årets løb. Det gør du bedst, hvis du er allieret med et servicecenter, der er eksperter i deres arbejder og håndterer hver en opgave med stor professionalisme.

Dette indhold er sponsoreret