Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De fleste familier kan nikke genkendende til konceptet ’en travl hverdag’. Det kan være svært at nå det hele og samtidig have tid til at hygge sig også. Derfor kommer her fem tips til at få mere tid i hverdagen.

#1 – Få hjælp til rengøringen

Der er ikke altid tid til at støvsuge, vaske gulv eller støve af – men de fleste foretrækker at komme hjem til en ren og ryddelig bolig. Derfor vælger flere og flere at betale sig fra rengøringen. Det er også blevet almindeligt at overlade vinduespudsningen til professionelle. Det er ofte en lille udgift, men en stor lettelse ikke selv at skulle stå for det.

#2 – Lav madplaner

Der er tid – og penge – at spare ved at lave ugentlige madplaner. Når man planlægger aftensmaden for en hel uge ad gangen, kan man nøjes med at handle ind en enkelt gang og slipper desuden for at skulle finde på noget efter en lang arbejdsdag.

#3 – Køb dagligvarer på nettet

I forlængelse af at lave ugentlige madplaner, kan man med fordel købe sine dagligvarer online. Her kan man hjemme fra sofaen fylde kurven og få varerne leveret lige til døren.

#4 – Børnene på banen

Når der skal smøres madpakker eller laves mad, kan børnene sagtens hjælpe til. Ofte synes de faktisk, at det er hyggeligt at blive inddraget, og madlavning bliver til socialt samvær i stedet for en sur pligt. Det er desuden sundt for børn at lære at hjælpe til i hjemmet, da det langsomt klæder dem på til en dag at kunne klare sig selv.

#5 – Drop ideen om ’det perfekte’

Sidst, men absolut ikke mindst, handler det også om at kunne lægge ideen om det perfekte liv fra sig. Hverdagen er travl, og man kan ikke altid nå det hele – og det skal man heller ikke. Nogle gange må man prioritere sin tid. Det er okay at lade opvasken stå til i morgen, hvis det betyder, at den ekstra tid kan bruges sammen med børnene eller på sofaen med kæresten.