Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du har små børn i huset, så kender du nok godt til problemet med støj. Man kan naturligvis ikke helt undgå lidt larm i dagligdagen, og det skal man da heller ikke. Der er dog ingen grund til, at det er værre end højst nødvendigt. Alt efter hvordan dit hjem nu en gang er indrettet, så kan larmen nemlig godt til tider gå fra at være lidt irriterende til at være en decideret gene. Det er ikke uden grund at der forskes meget i støjgener, og det er noget der arbejdes meget i på arbejdspladserne. De fleste tilbringer dog også mange timer i deres hjem, og her er der ofte ikke taget de samme forholdsregler.

Her er 5 tips til hvordan du kan få lidt mindre støj i dit hjem, hvor det som regel især er køkken og stue, der er de udsatte steder.

1: Invester i et akustikloft

Det kan virke voldsomt at skulle sætte et helt nyt loft op, ikke desto mindre så har såkaldte akustiklofter en kæmpe effekt. De suger nærmest lyden til sig og sørger for i slipper for rungen og ekko.

2: Hæng kunst op

Der findes specielle typer at lyd-absorberende kunst, der gør noget helt særligt for lyden. Mindre kan dog også gøre det, og bare det at få noget op på væggene har en god effekt. Dog hjælper det ikke meget med en plakat eller lignende.

4: Tænk i møbler

Jo flere møbler der er i et rum, jo mere er der til af afbløde lyden. Især bløde og høje møbler er gode for akustikken. De er dog ikke altid lige så gode for indretningen. En type af møbler der er særligt effektive er bogreoler, ikke mindst hvis det er bøger i. Strukturen i bøgerne gør at lyden bliver fordelt godt.

5: Stort tæppe under spiseborde

Modsat af hvad mange tror, så har tæpper faktisk ikke den helt store effekt. Deres effekt ligger mest i, at de dæmper lyden fra fodtrin og klik fra fodsåler, men da man alligevel sjældent går med hårdt fodtøj indendørs er effekten begrænset. Det kan dog være en god ide med et stort tæppe under spisebord og stole, så de ikke larmer.