Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vin er populært, sådan er det nu, og sådan har det været i flere tusinde år. Inden for de senere år, er der rigtig mange, der er begyndt at gå mere op i vin, end der tidligere var. Det er ikke længere noget, der er forbeholdt for velhavere. Der er mange yngre mennesker, der er begyndt at sætte pris på vin, der er lidt bedre end dem der koster 3 for 100 kroner i Fakta. Her får du fem tips til hvordan du køber en god vin, hvor du får meget for pengene.

1: Drop supermarkedet 

Du kan naturligvis godt finde en hæderlig vin i supermarkeder, og det er da også der at langt langt langt det meste vin bliver solgt. Det er dog sjældent at du kan få speciel kyndig vejledning, hvilket vil være en godt for de fleste, der endnu ikke er inde i vinens forunderlige verden. Tag i en vinhandlen i stedet og sig hvad  budgettet er, og hvad du godt kan lide, så kan de uden tvivl hjælpe dig.

2: Køb sammen med andre

Der er ofte mange penge at spare på vin hvis du køber 6 eller 12 flasker. Det gør sig især gældende ved online handel, men også i vinbutikker er der gode penge at spare ved at købe flere flasker. Det kan være meget at skulle købe 6 flasker selv, men så find et par stykker at gå sammen med. Du kan ofte spare op mod 20-30% og i onlinehandlen typisk endnu mere. Begynder man at spare over 50% kan man nok godt sætte tvivl ved, om prisen på en flaske er rimelig.

3: Gå uden om Frankrig

Der er mange der forbinder rødvin med Frankrig, og tænker Bordeaux og Bourgogne når de skal komme i tanke om de store vine. Det er bestemt heller ikke forkert. Problemet med fransk vin, er at det gennem mange årtier er blevet så populært som det er tilfældet. Dette har presset priserne i vejret, og man skal betale en langt højere pris på franske vine, end eksempelvis argentinske vine for en sammenlignelig vin, hvilket bringer os til næste tip.

4: Oversøiske vine 

Som tidligere nævnt er franske vine generelt dyre, hvis kvaliteten skal være i top. Det samme gør sig til dels gældenden for Italien, der dog slet ikke er på niveau. Europa er prismæssigt på et helt andet niveau end Argentina og Chile, og pengene rækker længere på den side af kloden. Har du et budget på 200 kroner, når du ikke langt i Frankrig, men du kan sagtens få en fremragende argentinsk vin, hvis lige du skulle betale måske 500 kroner for i Frankrig. USA er en af de lande, hvor du også kan få rigtig meget lækker vin især fra Napa Valley området i Californien. Her er priserne dog også ofte i den høje ende, da udbuddet ikke er enormt.

5: Kvalitet koster

Hvis man gerne vil have god vin, er der en ting man er nødt til at indstille sig på, og det er at kvalitet koster. Køber man en vin til 50 kroner eller lignende vil mere eller mindre alle penge gå til afgifter på alkohol, flaske, import osv, og der er ikke noget tilbage til vinbonden. Jo mere man betaler, jo mere er der råderum til at vinbonden kan gøre lidt ekstra for vinen, og den slags kan smages.