Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det har aldrig været mere attraktivt at låne til huskøb, end det er lige nu, og det betyder, at danskere med hænderne skruet rigtigt på, lige nu står i kø for at overtage såkaldte “håndværkertilbud”. Vi har samlet 5 inspirerende tips til, hvordan du får det maksimale ud af restaureringen af dit håndværkertilbud. Fra mere lys til mere liv – lad dig inspirere til et nyt hjem.

1. Ovenlys

Tidligere byggede man huse med lysindfald gennem vinduer, men seneste skud på stammen i forhold til livsstilsindretning og den såkaldte New Nordic stil er at lukke livet ind gennem ovenlys. Få åbnet huset op til kip og lad lyset komme ind gennem ovenlys ved at bygge ovenlysvinduer i f.eks stuen. Det giver et liv, som trækker naturen ind i hjemmet, når regnen banker mod ruden.

2. Nyt liv i stuen med trappe

Mange danskere har hjem, hvor trappen til førstesal er bygget ud mod sidevæggene, men i henhold til new nordic design, lader mange deres hus restaurere med nye placering til trappen. For eksempel i midten af stuen. Der er mange muligheder med trapper – du kan se gode eksempler på moderne trapper her.

3. Tag haven ind

Tidligere havde danskerne en stor forkærlighed for udestuer, hvor man i bund og grund lod stuen fortsætte ud i en dårligt isoleret terrasse med møbler i, men i den moderne udestue har man mulighed for at skabe et rum, hvor stue og natur mødes, og det er tilmed med god isolering, godt klima og masser af liv. Med varmepumper har man mulighed for at skabe et indeklima, som for alvor gør livet til en fest.

4. Tænk fremtiden ind

Når man restaurerer et hjem, skal der ofte bruges mange ressourcer på henholdsvis nyt el og på installationer rundt i hjemmet. Så når du kaster dig over det projekt, kan du lige så godt gøre det ordentligt og sørge for at hele hjemmet er trukket op med netværkskabler i alle strøminstallationer, for på den måde bliver dit hjem klar til det moderne internet, hvor alle apparater i hjemmet taler sammen med hinanden og med internettet. Det samme kælder AUX-lydkabler, som kan gøre alle rum interaktive og potentielt trådløse.

5. Gør dit hjem CO2-neutralt

Miljø og bæredygtighed er exceptionelt vigtigt, når du går i gang med at restaurere dit hjem. Netop derfor skal du altid sørge for at tænke hele vejen rundt, når du optimerer energiforbruget i dit hjem. Tag, isolering, energi, strøm og varme er alle faktorer, som er med til at bestemme, hvor energieffektivt dit hjem bliver, og er der tale om en gammel sag, kan det være svært at nå stadiet for fuldkommen neutralitet, men du kan arbejde dig godt hen mod den målsætning.