Sommeren er en tid hvor man for alvor skal vedligeholde sit hus og renovere de små projekter som trænger. Vi har fundet 5 tips som de med fordel kan starte på, i begyndelsen af din sommerferie

Tip #1 – Pas på facaden

De fire årstider er hårdt ved dit hjem. Vinterens frost, det våde efterår og den bagende sol om sommeren, er alle tidspunkter som hårde for din bolig. Facaden tager imod meget hen over et år og kalk er en af de ting. Med en kalkbehandling af dit hus, får du den helt rigtige løsning, fordi kalken kan tilpasse sig omverdenen, og derfor bygger et skjold om dit hjem. Til at lave en kalk behandling kan du med fordel benytte lokal arbejdskraft. Så hvis du er bosiddende i odense omegn, kan du  finde en maler i odense her.

Tip #2 Beskyt terrassen

Selvom du tænker, at det er så dejligt med en tør terrasse, så er sommeren faktisk hårdest ved dit træværk. Den bagende sol om sommeren, som er hårdest ved træet, og derfor er det vigtigt at beskytte terrassen. Du skal give dit træ træbeskyttelse, som giver træet fugt og kan holde til den bagende sol. Her er det vigtigt, at du sørger for at terrassen bliver slebet godt ned inden.

Tip #3 Flagstangen skal sikres

Også sommersolen er hård ved din flagstang, og det er noget af et arbejde at få sådan én lagt ned til vedligehold. Derfor er de lange sommeraftener gode, og det er ofte det helt rigtige tidspunkt for dig at få den lagt ned. det er en god idé at være flere mænd om at få lagt den ned. Er din flagstang i glasfiber/komposit skal denne vaskes ned, evt. med en højtryksrenser, hvor en flagstang i træ skal behandles med slibning og herefter maling.

Tip #4 – Tjek op på døre og vinduer

Der kan ofte opstå fugtskader på vinduer og døre. I værste fald kan der gå råd i det. Vær særlig opmærksom på glaslisterne i et vindue. Både ved døre og vinduer skal du være opmærksom på, om de fungerer, som skal lukke til, uden at binde eller gabe.

Tip #5 – Hegn og bindingsværk

Bindingsværk kræver ofte vedligeholdelse eller i hvert fald forebyggelse, hvor konstruktionen beskyttes mod kraftig påvirkning fra vand og vind. Det er lidt samme princip som med terrassen, er et bindingsværk ikke konstruktivt træbeskyttet, vil det ofte resultere i råd og nedbrudt tømmer.