Der er intet at sige til, at man kunne tænke sig at begynde på at drikke whisky. Der er nemlig noget meget fint og maskulint forbundet ved at drikke whisky. Det er dog også en af de sværeste former for spiritus at komme i gang med at drikke, da whisky af mange regnes for at være den mest komplicerede spiritus. Det er nemlig en meget kompliceret proces, som whiskyen skal igennem for at opnå de helt rigtige smage, og derfor er der også enormt mange forskellige smagsmuligheder. Kig her for et stort udvalg af whisky.

Smag dig frem

Men selvom der er så mange smagsmuligheder, så er der ikke andre muligheder end blot at smage sig frem. Det er derfor en god idé at tage ned til den lokale whiskyforhandler, hvor man næsten med garanti kan få smagsprøver og nogle gode råd med på vejen.

Bevar nysgerrigheden

Det tager utroligt lang tid at blive, hvad man måske vil betegne som whiskykender. Derfor kan man ikke blot finde en whisky man godt kan lide og så drikke den for evigt. Hvis man vil udfordre ens smagsløg, så skal man ud og smage mange forskellige typer whisky.

Læg mærke til duften

Mange eksperter mener at smagen i whiskyen faktisk er sekundær, og det faktisk handler om duften. Og for mange er det faktisk igennem duften, at man opfanger alle de specielle smagstoner.

En ny whisky er ikke en dårlig whisky

Når man hører om fine whiskyer i fjernsynet og andre stedet fra, så høre man ofte, at de er mange årtier gamle. Men der bliver jo stadigt produceret mange nye whiskyer i dag, og selvom de måske ikke er mange år gamle, så betydet det ikke, at de ikke er gode. De kan tværtimod være bedre, end mange af de ældre whiskyer.

Vend tilbage til gamle toner  

Når whiskyer er så komplekse, så er det ikke sikkert, at man kan lide den første whisky man smager. Men der er ingen der siger, at man helt bør kassere den whisky, da ens smagsløg måske bliver klar til den, når man efterhånden er blevet mere øvet.