Det er ikke altid nemt at finde en håndværker, som har styr på altaner & tagrender. Der er nemlig ikke ret mange med en uddannelse indenfor specifikt tagrender, opsætning af tagrender og rensning. Tømrere har erfaring med at sætte tagrender og lign op, men en blikkenslager har endnu mere erfaring, og producerer endda typisk også ting indenfor disse områder.

Blikkenslagerens opgaver

Der er ingen tvivl om at blikkenslagerfaget er et af de gamle fag, i forbindelse med smedningen. Blikkenslageren udfører arbejde indenfor facader, tag, nedløb og lign. Der er dog mange der tager fejl af uddannelserne VVS & blikkenslager. De to forskellige uddannelser udfører ikke det samme stykke arbejde. En VVS’er udfører oftest opgaver indendørs, mens en blikkenslager udfører opgaver udendørs. P.T. er der ikke beholdt ret mange af de opgaver en blikkenslager lavede før i tiden. De har lige nu kun omkring to opgaver, som kun en blikkenslager kan lave. Det er inddækning af skorstene, og inddækning af skotrender.

Dette skal du gå efter

Når du skal finde din blikkenslager, er det vigtigt du har styr på hvem du henvender dig til. Det går nemlig ikke at du får fat i en VVS’er, når du skal bruge en blikkenslager. Du kan evt. starte med at kontakte en VVS’er og høre om det er dem du skal i kontakt med.

Rens selv din tagrende

Det er ikke altid du selv kan, men det er en mulighed, selv at lave en renoverflade. Eller også kan du få en virksomhed til at gøre det for dig. Det er nemlig ikke altid det nemmeste selv at gøre. Du kan evt. få et tilbud på tagrenderens og få den rette vejledning, og på den måde få en virksomhed til at gøre det for dig.