Når det gælder opvarmning af din bolig, findes der flere alternativer. Du har garanteret ikke tænkt så meget over, hvilket alternativ der passer bedst til dig og din bolig. Men hvis du bliver klogere på de forskellige varmekilder, der findes, finder du måske ud af, at der er en varmekilde, der lyder langt mere passende for dig end din nuværende.

I hvert fald er der fordele og ulemper ved alle former for varmekilder.

Oliefyr

Et oliefyr brænder olie, så det kan bruges til at opvarme radiatorer og vand. Et oliefyr blev i en årgang set som en både dyr og miljøbelastende løsning, men der er siden da blevet lavet mere moderne og miljøvenlige oliefyr.

Hvis du bor i et hus, der ikke er isoleret helt optimalt, er det oliefyr smart, fordi det stadigvæk kan holde din bolig varm.

Hvis du ønsker at få installeret et oliefyr i Frederikssund, Frederiksværk, Hillerød, Jyllinge, Nordsjælland eller Slangerup, så kontakt kbjoliefyr.dk.

Pillefyr

Et pillefyr fungerer på mange måder ligesom et oliefyr. Du fyrer bare med træpiller fremfor olie. Det er derfor en mere miljøvenlig løsning end et oliefyr, men til gengæld er det mere besværlig at have med træpiller at gøre end olie. Et pillefyr er en god varmekilde, der kan varme hele din bolig op, men som kræver lidt ekstra arbejde og vedligeholdelse.

Et pillefyr kræver desuden, at du har plads til træpiller et sted i din bolig.

Varmepumpe

En varmepumpe bruger luften udenfor til at producere varme indenfor. Det er en løsning, der er både billigere og mere miljøvenlig end de fleste andre. Det er derfor på mange måder en god og fornuftig varmekilde. Dog er en varmepumpe stor og kan være støjende, så det skal du være opmærksom på.

En varmepumpe kan koste en del i anskaffelsespris, men til gengæld sparer du nogle penge hvert år på din varmeregning, hvis du f.eks. skifter fra et pillefyr til en varmepumpe.