Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Klistermærker er ikke kun noget, små børn samler på. De har en meget vigtigere funktion i samfundet. Der findes mange forskellige slags klistermærker, som har hver deres formål. Her har vi samlet en lille oversigt over, hvad klistermærker kan bruges til i dag.

Plomberingsmærkater

Plomberingsmærkater er klistermærker, som for eksempel består af producents logo eller en lille tekst, og de bruges til at sikre at vareprøver ikke bliver åbnet eller til at vise om der har fundet uautoriseret reparation sted. Plomberingsmærkater er vigtige, fordi de bidrager til at forbrugeren og forhandleren kan se, om et produkt har været åbnet. Det kan for eksempel sidde på en uåbnet parfumeindpakning, og bidrager til at man kan se, at parfumen ikke har været i brug, hvis klistermærket stadig er intakt. Et intakt klistermærke kan sørge for at en forbruger kan bytte eller returnere den.

Testermærkater

Testermærkater er klistermærker, der informerer om at et produkt er en ”tester”. Det informerer således en forbruger om at denne vare kan testes i butikken, og fortæller samtidig også at dette produkt ikke er til salg. Testermærkater bruges ofte i detailhandlen, hvor de for eksempel findes på parfumeflasker, makeup eller andet, som man kan teste i butikken, inden man køber det, men som derefter ikke kan sættes til salg.

Advarselsmærkater

Advarselsmærkater er klistermærker, der indeholder en form for advarsel – enten af praktisk eller af sikkerhedsmæssig karakter. Det kan for eksempel være advarsler omkring at man ikke må røre ved en maskine på bestemte tidspunkter eller at man ikke må betræde et bestemt område.

Alarmmærkater

Alarmmærkater er klistermærker, der bruges til at gøre opmærksom på, at der er en tyverialarm på et bestemt område. Disse klistermærker fås i tre forskellige typer. Den første type er et mærkat med enkeltsidigt motiv til udvendig montering, den anden er en enkeltsidigt motiv til indvendig montering og den tredje er et dobbeltsidigt motiv til indvendig montering.

Dette er kun et lille uddrag af klistermærker, som bruges i hverdagen. Der findes for eksempel også informationsmærkater, logomærkater, produktmærkater, vagtmærkater og mange flere. Bliv meget klogere på, hvad klistermærker ellers bruges til ved at se mere her.