Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er det tid til nyt tag?

Ved du, hvornår dit tag sidst er blevet skiftet? Det er ikke altid nemt at se, om man har behov for et nyt tag. Nogle gange kan der være et uheld lige om hjørnet, selvom det ikke fremgår tydeligt på dets udseende.

Stilhed før stormen?

Vi er ikke altid lige heldige med vejret i Danmark. Vi skal stå model til meget regn og blæst, men bliver det for slemt, hvad gør vi så? Søger tag over hovedet.

Det er bare ikke så fordelagtigt, hvis taget er gammelt og slidt. Nogle gange opdager man ikke en løs tagplade, før den næste storm indtræder. Det er enormt farligt, når tagplader begynder at flyve rundt, og det kan have fatale konsekvenser.

Det er derfor godt jævnligt at tjekke sine tagplader og se, om nogen af dem er løse.

En vanvittig skade

Det er ikke kun blæsten, der kan afsløre dit tags tilstand. Nogle tage er så gamle, at de ikke er installeret med et undertag. I dag installeres alle nye tage med undertag, da det giver en den bedste sikkerhed. Et undertag gør, at der er mindre risiko for, at der løber vand ind gennem taget og laver fugtskader inde i huset. Hvis du først begynder at få alvorlige fugtskader inde i huset, kan det hurtigt blive en meget dyr fornøjelse, du kunne have undgået, havde du tjekket dit tag tidligere.

En ny tagkonstruktion kan også bidrage til, at huset kan “ånde” bedre og derved danne mindre kondens inde i huset.

Sidst men ikke mindst laver man i dag udhænget større end tidligere, da det beskytter murværket bedst mod fugt.

Et nyt tag betyder en billigere varmeregning

Det kan godt være, at man må kaste nogle penge i projektet, når man skal have monteret et nyt tag. Heldigvis sparer du penge andre steder, når du vælger at renovere eller udskifte dit tag.

Mange gamle huse har nemlig dårlig isolering, og meget af varmen siver ud gennem taget.

Derudover gør det også meget for hele husets udseende at få et nyt tag. Taget er for huset, hvad håret er for os – og vi ved alle hvor meget en ny frisure opfrisker et kedeligt look.