Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er ikke mere end en lille månedstid til den store skiferiesæson. Hvert år tager næsten en halv million danskere på skiferie, og godt og vel 10.000 vender hjem igen med større eller mindre skader. Det er derfor vigtigt, at du tænker over at vælge den rigtige destination og det rigtige udstyr, så du kan nyde turen og forhåbentligt vende hjem uden brækkede knogler. Her får du nogle gode råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig med at få planlagt den helt rigtige skiferie.

Vælg den rigtige destination

Det giver sig selv, at destinationen har stor betydning for kvaliteten af din skiferie, men det kan være svært at finde rundt i et hav af tilbud, reklamer og anbefalinger. I Østrig er der masser af gode områder, der henvender sig særligt til børn og nybegyndere. Områder som Wagrain og Maria Alm er familievenlige, og her er et stort udbud af hoteller med pool- og spaområder, så I alle kan få varmen efter en lang dag på pisten. Områderne ligger under en kilometer over havets overflade, så temperaturen ligger lige over frysepunktet, hvilket mange familier finder utroligt attraktivt. Her kan hele familien blive indkvarteret få hundrede meter fra liften, og mange hoteller tilbyder børnepasning, hvis der er brug for et par vildere ture ned ad pisten. Lån penge billigt og nyd en uge med fart, leg og luksus.

Til de mere vovede

Er du mere rutineret, og søger du pister i mere end tre kilometers højde, er Italien et oplagt valg: Her ligger Breuil-Cervinia, der er et af Europas højeste skisportssteder. I denne højde er der næsten garanti for frostgrader og gode forhold for en erfaren skiløber. Har du råd – og ikke mindst mod – kan du nyde en helikoptertur langs bjerget Matterhorn, hvorefter du i cirka 4300 meters højde får muligheden for at tage en genvej ned langs bjergsiden. Dette bør du naturligvis ikke kaste dig ud i, medmindre du har er en ekstrem erfaren skiløber.

Vælg det rigtige udstyr

Ski og skistøvler kan du mange steder leje, hvilket er smart, når man skal finde ud af, hvad man synes om den slags ferie. Er du hyppigt afsted, bør du – og familien – helt klart overveje at købe eget udstyr. Din fod skal passe til skistøvlerne, og støvlerne til skiene. Det sikrer du bedst, ved at købe dit eget udstyr i en forretning, hvor du har mulighed for at prøve det på.