Alt for mange bliver ved med at lave styrketræning kun med deres egen kropsvægt. Det betyder også, at der måske endda er nogle øvelser man undgår, fordi man ikke kan lide dem, da de kan være svære. I stedet for at undgå de øvelser, kan man træne op gennem styrketræning med håndvægte.

Opbyg musklerne langsomt, men med resultater

Et eksempel på en øvelse, som i høj grad bliver undgået, er armbøjninger, da mange finder den for hård at starte ud med. Man kan dog stadigvæk træne armene, hvis bare man gør det med håndvægte. På den måde kan man langsomt få opbygget nogle muskler og i sidste ende faktisk være i stand til at tage en armbøjning.

Når man bygger muskler op, så handler det om at gøre det langsomt. Der er ingen genvej til når man vil være stærk. Man kan begynde på styrketræning med håndvægte i forskellige vægtklasser. Det kan være en fordel at begynde langsomt, fordi man helst ikke skal ødelægge nogen muskelfibre fra start af.

Overvejelser inden man køber håndvægte

Hvis man godt kan lide styrketræning med håndvægte, så kan man overveje om man gerne vil have dem til hjemmetræningen også. Det kan være en fordel at have nogle vægte derhjemme, så man kan ændre lidt på nogle andre øvelser hen ad vejen, når de bliver for lette. Man kan se en masse håndvægte test, som gør det muligt at tage et godt og klassificeret valg.

Når man vælger sit udstyr, er det vigtigt at have et godt overblik over, hvad der er udbudt på markedet og til hvilken pris. Her skal man også overveje med sig selv om, hvad behovet egentlig er, når det fx kommer til vægt. Er de for tunge får man dem måske aldrig brugt.