Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du en garvet gamer, eller er du helt ny, og vil du gerne i gang med at game? Uanset din erfaring, er det væsentligt, at udstyret er i orden – især din computer. Er den i tiptop stand, får du en langt bedre brugeroplevelse. Dog er der også forskel på, hvilken slags gamer du er – eller har til hensigt at blive. Er gaming noget, du dyrker flere timer om dagen, eller er det noget, der blot hører weekenden til? Som gamer er det helt essentielt, at du har den rette computer til gaming. En bærbar er en yderst fleksibel device sammenlignet med en stationær computer, og det kan sagtens lade sig gøre at finde en bærbar, der kan trække dine favoritspil.

Tjek bærbarens ydeevne

Når du går på jagt efter din nye gamer-bærbar, skal du først og fremmest kigge på computerens ydeevne. Behovet for ydeevne afhænger igen af, hvor ofte du spiller, og hvilken type spil du spiller. Moderne og nye simulations- og actionspil stiller relativt høje krav til maskinens ydeevne. Foregår din gaming på ’hyggeniveau’, vil du typisk kunne nøjes med en almindelig bærbar, der har en kraftigere ydeevne. Er gaming derimod din foretrukne aktivitet, og anser du dig selv som seriøs gamer, skal du anskaffe dig en gamer-bærbar, der er forberedt på at kunne trække, at du hyppigt foretager nye, krævende installationer.

Hvor stor skal skærmen være?

Der er ingen tvivl om, at det giver en betydeligt bedre oplevelse, hvis du har en gamer-bærbar med en stor skærm. Dog sætter det også nogle begrænsninger for skærmstørrelsen, hvis du vælger en bærbar. De fleste producenter fremstiller typisk bærbare computere med en skærm på 17,3” som det største. Vælger du denne skærmstørrelse, skal du også være forberedt på, at nogle af fordelene ved en bærbar forsvinder. Denne størrelse er nemlig ikke særlig handy. Derfor bør du måske gå efter en 15”, som også har en passende størrelse til, at den kan pakkes ned i tasken. Fordelen ved at vælge en bærbar med en passende størrelse er, at du kan tage den med dig. Når du så er hjemme, kan du eventuelt tilkoble bærbaren til dit fjernsyn og på den måde få en større skærm.

Vælg et godt grafikkort

Grafikkortet har betydning for billedet på skærmen – eksempelvis om det hakker, hvilket ikke særligt optimalt, når du gamer. Nogle producenter meddeler, at det almindelige grafikkort kan trække ethvert spil, men det afhænger igen af, hvilken type gamer du er.

Sørg for, at du har nok RAM

Når du vælger din nye gamer-bærbar, er det vigtigt, at du vælger en model med nok RAM. RAM er nemlig en slags “arbejdshukommelse” Vælger du fra start en gamer-bærbar med for lidt RAM, kan det blive rigtig dyrt, hvis du ønsker at tilføje flere RAM – og det er ikke engang sikkert, det er muligt.

Køb rigeligt med diskplads

Diskplads skal der også være nok af på din gamer-bærbar, da nok diskplads sikrer, at du kan lagre hurtigt, og at din bærbar dermed forbliver hurtig. For de fleste – både hyggespillere og de mere seriøse – vil 512 GB være nok. Desuden er det også muligt frigive plads på din harddisk, hvis der skulle blive behov for det.