Det er i øjeblikket meget tvivlsomt, om de store firmafester får lov at finde sted 2020, da forsamlingsrestriktioner kan gøre det besværligt at mødes alle mand. Derfor vælger mange at overgå til gavekort til deres medarbejdere. Det finder sted som julegaver til medarbejdere, der typisk får adgang til de populære gaveshops, hvorfra den ansatte selv vælger sin gave.

Nogle virksomheder vælger både festen og julegaven, men det afhænger af den enkelte arbejdsplads.

Vælger virksomheden at fastholde den årlige fest, er her 5 corona-tips, der gør det muligt stadig at holde en normal fest.

Book store lokaler

I tilfælde af afstandskrav, er det værd at tænke over større festlokaler, hvor der stadig er plads til samvær – også selvom afstanden er lide større end normalt. Med mere plads bliver det lettere at anrette et bord.

Husk at underholdning stadig er muligt

I behøver ikke glemme alt om underholdningen, selvom der er restriktioner. Det er stadig helt tilladt at kontakte et musik bureau eller finde underholdning i form af stand-up eller andet.

Faktisk er det et godt tidspunkt at støtte underholdningsindustrien på, da denne har været hårdt ramt af aflyste koncerter, restriktioner i nattelivet og en nedlukket oplevelseskultur landet over.

Få serveret – eller vær obs på buffeten

Det er stadig muligt at benytte sig af en lækker julebuffet. Men det kræver lidt overvejelser. Tænk f.eks. over, om man kan benytte engangsredskaber til maden eller sørge for indpakkede portioner, der kan medbringes til bordet.

Der er intet belæg for at corona kan smitte via mad og fødevarer, men man kan stadig tage hensyn.

Husk at spritte

Håndsprit har været et af de vigtigste værnemidler under hele corona-’krisen’. Til festen bør der naturligvis også være dispensere med håndsprit. Placér dem nær indgange, buffet, ved toiletter etc. Så længe de er klart synlige, er folk overraskende gode til at anvende dem.

Hav klare regler for symptomer

For at forebygge smitte er det vigtigt, at folk med symptomer ikke møder op – eller sendes hjem, hvis de gør!

Gør det klart på invitationen, at folk skal blive hjemme ved de sygdomstegn, regeringen har bedt folk om at være opmærksomme på.