Er du første gangs-køber og står du derfor overfor at skulle købe din første bolig? Så er der flere ting du bør tage højde for. At skulle købe en bolig er et stort valg og der er mange beslutninger som skal tages. Målet med købet er oftest at det er et køb som kun skal tages få gange, da det er en investering på noget du vil have i mange år af dit liv. For at få et nogenlunde overblik, kan du her få et par råd før du køber en bolig.

Få en advokat

Inden du køber en bolig er det vigtigt at have kontakt og samarbejde med en advokat som kan hjælpe dig med forhandlingerne. En advokat vil rådgive dig i dit køb og hjælpe med blandt andet at gennemlæse og undersøge købsaftaler, servitutter, ejendomsrapport, forsikringsbilag mm. Mangler du en advokat kan du finde en advokat Viborg. Advokaten vil have kontakt med ejendomsmægleren og dit pengeinstitut, i samarbejde med dig vil i sammen sikre en god og fair handel med alle betingelser opfyldt eller frafaldet.

Fremtidsudsigt

En anden ting som er vigtig at tænke over når du står midt i et køb, er at du kan se en fremtid i netop denne bolig. Det handler om ikke at tage forhastede beslutninger, men i stedet at kunne mærke og se dit liv boende i boligen på længere sigt. Dermed er det vigtigt at overveje hvordan dit liv ser ud i fremtiden, herunder eventuelle børn. Er det en udsigt du ser for dig, er det relevant at overveje hvad dine børn skal vokse op i, skal de have mulighed for at spille fodbold i haven? Hvordan er boligen placeret i forhold til skole og fritidsaktiviteter? Sådanne spørgsmål må du have med i dine tanker også selvom du endnu ikke har børn. Ser du ikke en sådan fremtid, er der helt sikkert også andre ting at overveje så du i fremtiden ikke vil ærgre dig.

Den rigtige timing

Før du køber en bolig må du tænke på timingen af købet. Det er godt at være sikker på at du tager den rigtige beslutning, en beslutning som passer ind i dit liv nu og på længere sigt. Som før nævnt ønsker de fleste at kunne indgå et boligkøb få antal gange i deres liv, derfor er det vigtigt at det er den rigtige timing. Boligmarkedet ændrer sig konstant og det er aldrig sikkert at vide hvordan det vil ændre sig.