Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Er du i gang med gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse? Hvis ja, er du så klar over, hvad du skal lave derefter? Hele dit liv har der været en nogenlunde fast plan. Du startede i børnehave, så skulle du i folkeskole, derefter fik du hjælp til at finde en ungdomsuddannelse, men hvad så derefter? Nu skal du til selv at finde på noget at lave.

Tag et sabbatår

Efter 13-14 års skolegang, er det rigtig populært at tage en pause i form af en sabbatår. Med et sabbatår får du et helt år, hvor du fuldstændig selv bestemmer. Du kan bruge tiden på at arbejde og opspare en masse penge til en lejlighed f.eks. Du kan også arbejde og bruge pengene på at rejse ud i verden. Et sabbatår kan også bruges til at læse op på nogle suppleringsfag, hvis du har brug for det til din videregående uddannelse.

Tag på højskole

En højskole kan også godt ses som lidt af en pause mellem din ungdomsuddannelse og din videregående uddannelse. Selvom du går i skole, så lærer du en hel masse andet og bliver klogere på dig selv. Du kan vælge den højskole ud fra dine interesserer. Elsker du sport, så vælg en idrætshøjskole. Det fede ved højskole er, at du er samlet med mennesker, der har samme interesse som dig. Det vil også sige, at I lynhurtigt kan få skabt nogle rigtig fede venskaber.

Tag direkte videre på en videregående uddannelse

Er du typen, der ved, hvad du vil og har en klar vision om din fremtid hvad angår job og karriere, er det bare med at starte på en uddannelse, hvis altså ikke du har brug for en pause. Hvis du er motiveret og ikke føler det nødvendigt med en pause, skal du endelig ikke gøre det bare fordi langt størstedelen vælger et sabbatår.