Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Valg af vin kan være skræmmende. Der er et utal af forskellige typer vin, hvor hver enkelt vin passer til noget mad. Og så er der vinsnopperne. Det er de folk, som beskriver gæret druesaft som uregelmæssig. Men det er en skam, fordi vin er lækker. Med en grundlæggende forståelse af de forskellige typer af vin og deres smag, kan du tage et helt normalt måltid på arbejdsdagen og gøre det ekstraordinært. Eller omdanne en regelmæssig aftale eller middag til noget, som virkelig bliver mindeværdigt. Du kan købe vin i de fleste butikker, men du kan også købe vin her, hvis du ønsker at bestille det online.

Forskellen mellem rødvin og hvidvin

Du behøver nok ikke noget hjælp til at kunne kende forskel på rødvin og hvidvin. De ser helt forskellig ud, og de smager også forskelligt. Men det er vigtigt at vide, hvorfor de ser og smager forskelligt. Det grundlæggende i begge tilfælde er skindet, og lidt af noget at det de kalder tannin. Tannin er et naturligt stof i druernes skind, som mange mener smager bittert. Mængden af druens skind er med til at bestemme, hvilken farve vinen bliver. Hvis druen har meget skind, bliver vinen rød, og hvis den har lidt eller intet skind bliver vinen pink eller hvid. Og eftersom at tannin er i skindet, afhænger mængden af tannin i vinen også af mængden af skind.

De forskellige slags vin

Rød, Rosé og hvidvin, som har en alkoholprocent på 14% eller mindre, bliver betegnet som bordvin. Dessertvin er vin, som er en smule sødere end den normale vin. Der er blevet tilføjet noget mere alkohol, som gør at vinen holder bedre på det naturlige sukker. Det er som regel den vin man drikker til desserten, og deraf kommer navnet. Mousserende vin er vin, som indeholder carbondioxid, og derfor har bobler. Det er oftest tilsat som en naturlig del af gæringen.