Er du lige blevet færdig med dine studier, hvad enten det er efter gymnasiet eller universitetet eller lign., og har du lyst til at opleve verden? Mange unge danskere og generelt på tværs af landegrænser vælger at benytte deres sabatår i udlandet med en rygsæk på ryggen fyldt med alverdens overlevelsesudstyr. Hvis du ikke er typen, der godt kan lide at gå lange vandreture på eksempelvis Caminoen, så kan du få muligheden for at opleve vores klode på anden vis. Du kan blive frivillig i udlandet. Med et frivilligt arbejde i udlandet får du naturligvis ingen løn, men du bliver betalt i så mange positive andre ting – såsom kærlighed, glæde, taknemmelighed og meget andet.

Det skal dog ikke være ekstra erfaring på dit CV, som er den eneste drivkraft, hvis du vælger at blive frivillig i udlandet. Du skal også virkelig have lyst til for alvor at gøre en forskel for de mange børn og unge, som dit arbejde berører. Har du ikke hjertet med, så vil oplevelsen ikke blive lige så god, som den kunne blive, og du vil risikere at køre træt i arbejdet, når du som sagt ikke modtager løn for din indsats.

Vi kommer her med 5 gode grunde til, hvorfor du bør blive frivillig:

  • Fællesskabet
  • Ønsket om at gøre noget godt for andre
  • Erfaring på CV
  • Opleve udlandet
  • Udvikle dit/dine fremmedsprog

Den ene behøver naturligvis ikke at udelukke den anden. Ofte kan årsagen til at blive frivillig godt ændre sig i takt med, at man er en del af den givne forening eller organisation. Måske ønsker man at gøre en forskel for andre, når man melder sig ind, men på sigt bliver glæden ved fællesskabet det vigtigste argument for at forblive en del af organisationen.

Hvis du har lyst til at læse mere om, hvad det vil sige at være frivillig i udlandet, så kan du gøre det hos Saveaheart.dk.