Danskerne er gode til at samles om mad. Vi elsker at lave god mad, samle hele familien og herefter hygge os i timevis i familiens og venners gode selskab. Julefrokosten er en klassisk begivenhed som de fleste familier samles til, men påskefrokosten er også begyndt at blive en populær begivenhed at afholde i Danmark.

#1 – Sammensæt den rette påskemenu

Når du skal holde en påskefrokost, er det vigtigt at lave den perfekte påskemenu, som byder på lækker mad. En af de mest traditionelle stykker kød at spise til en påskefrokost, er lammekølle. Da nogle mennesker ikke bryder sig om lam, er det en god idé at lave nogle alternativer, så alle bliver mætte. Der er ikke så mange retningslinjer for, hvad menuen til en påskefrokost skal bestå af, derfor er der næsten frit valg. Husk påskesnaps!

#2 – Den perfekte bordpynt

For at gøre påskefrokosten mere autentisk, er det vigtigt at have festlig bordpynt, som passer til begivenheden. Påskens farve er gul, og derfor er gule servietter og gule lys et sikkert hit. Op til påske er der rig mulighed for at købe påskerelateret bordpynt, både online og i butikkerne.

#3 – Pynt hjemmet op med påskepynt

Det er ikke nok at have en borddækning, der afspejler påsken. Det er også vigtigt at resten af hjemmet afspejler den festlige begivenhed. Du kan pynte op til påske ved at hænge små påskeæg rundt omkring i hjemmet eller ved at have små påskekyllinger i vindueskarmene.

#4 – Inviter hele familien og venner

Påsken er en festlig højtid, og derfor er det vigtigt at fejre den. Dette gøres bedst ved at invitere venner og familie, som kan være med til at fejre den festlige højtid med dig, samtidig med, at I nyder en masse god mad. Mange familier har ikke været samlet siden julen, og derfor er påskefrokoster en god anledning til at få samlet familien igen.

#5 – Husk gækkebrevene

Det mest karakteristiske ved påsken er de klassiske gækkebreve, som er en favorit blandt børnene. Gækkebreve sendes ofte ud inden påskedagene, så når familien mødes for at fejre påsken med en påskefrokost, kan børnene indkræve påskeæg for de gækkebreve, bedsteforældrene ikke gættede afsenderen på.