Project Description

Der findes utrolig mange bud på ældrevenlige telefoner. Afhængig af hvem du spørger, vil du få vidt forskellige svar. For få år tilbage vil mange svarer en doro eller duka telefon, som er en decideret analog ældre telefon med meget begrænset funktioner. Men i dag er det ikke mange ældre som vil være tilfredse med det. Mange ældre bruger både facebook og messenger på telefonen, og derfor er en smartphone et must. Mange smartphone kan du faktisk indstille så de bliver ældrevenlige. Vi har taget et kig på 5 modeller, og beskriver dem herunder.

Faktor som vi kigger på, som beskriver en ældrevenlig telefon er, stor og god skærm, let at holde og bruge, ældrevenlige muligheder som stor skrift eller simpel brugerflade, god lyd og relativ lav pris.

De 5 bud:

  1. iPhone 6 – Apple brugervenlige system og gode ældrevenlige funktioner. iPhone er ikke en billig telefon, men prisen på  iPhone 6 er faldet en del efter 7eren kom, så derfor kan den nu købes for rimelige penge. Telefonen kan indstilles så svagtseende let kan læse sms’er og tjekke facebook, ligeledes er det muligt at tilslutte høreapparater, så du har en fantastisk lyd.
  2. Huawei Ascend p8 lite – en let og overskuelig telefon. telefonen har meget brugervenlig, med Andriod styresystem, stor god skærm og lang batteritid af en smartphone. Den koster kun 1.399 hos Telenor
  3. Sony Xperia M4 Aqua – Mobilen som er vandtæt og stor skærm. Det at telefonen er vandtæt gør at man ikke skal være så bekymret for om den får vand og at den kan bruges som lygte, når man f.eks. er i haven eller reparerer vasken.
  4.  Lumai 550 – Enkelt og ligetil. Denne mobil kommer med windows 10, som lige kræver at man sætter sig ind i det. Med telefonen følger en rigtig GPS navigation med, som også fungere i offline tilstand, så den altså kan bruges i udlandet.
  5. Doro Liberto 820 – Doros smartphone, smart med minimale funktioner. Telefonen er simpel og med telefonen høre der en tryghedsalarm med, som kan sende GPS positoner til udvalgte personer.

Hvis du skal finde bedste mobiltelefon til ældre, skal du undersøge nettet inden og derefter tage ud og prøve den i en fysisk butik.