Project Description

Dit barns udvikling står ikke stille og er i de første par år er barnets krop omdrejningspunktet i en eksplosiv motorisk udvikling i det første leveår. Barnet udvikling til følger forskellige motoriskefaser, gennem hele deres udvikling. Det er dog i det første år barnet gennemgår dets største udvikling, samt året efter. I denne artikel vil vi gennemgå barnets første leveår, og udviklingen derefter.

Mange søger en guide eller en oversigt over hvornår barnet kan det ene eller det andet. Mange ser det som en succes jo tidligere barnet går, jo bedre. Men der er ikke noget facit på hvornår barnet skal kunne de forskellige ting, da børn udvikler sig forskelligt. Allerede fra barnet er født, er det i stand til at bevæge sig op af moderens mave og søge efter bryst. Allerede der, kan der være udfordringer for nogle børn, da de ikke er i stand til at sutte fra moderens bryst. Når barnet er blevet lidt ældre, vil barnet når det bliver lagt på maven, kunne holde hoved og nakke strakt. Derefter går det stærkt, og barnet prøver forskellige ting for at komme frem.

5 tips til hvordan barnet kan øve sig med at kravle:

  1. stå på alle fire i lang tid
  2. falde ned på maven og rejse sig igen
  3. rokke frem og tilbage
  4. løfte den ene arm, vælte og komme op igen
  5. løftet armen igen og sætte den hurtigt ned

Når barnet er nået de halvandet år, og har taget de første par skridt er det en god idé at holde udviklingen ved lige og det kan være en fordel at købe en løbecykel. En løbecykel kan bruges helt ned til 1 års alderen, eller så snart barnet føler sig sikker på benene. Der findes mange forskellige men, mærke Puky er en af de førende brands, og er kendt for holdbarhed og kvalitet.