Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Orker du ikke selv rengøringstjansen, kan du med fordel inddrage dine børn i akten. Men hvordan gør du egentlig det? Det får du herunder en række tips til, som du med fordel kan følge, hvis du ønsker, at ungerne hjælper til med de daglige pligter – og ikke har råd til at hyre privatrengøring.

Lær børnene det fra de er små

Har du små børn, kan det være en god idé at få dem til at hjælpe med rengøringen. De tager det nemlig med i deres udvikling som den mest naturlige ting i verden, og derfor vil de også hjælpe til, når de bliver større. Børnene vil ofte selv forlange at deltage i de ting, mor og far er i gang med, og det skal man ikke forhindre dem i – heller ikke selvom det kommer til at tage længere tid i starten.

I takt med at børnene bliver mere og mere rutinerede i rengøringsakten, vil det blive mere naturligt for dem, og det vil ikke længere være til besvær.

Start allerede med at få barnet til at hjælpe, når det er tre-fire år. På den måde undgår du, at børnene senere vil opfatte hjemmet som et pensionat, hvor forældrene udelukkende er til for at servicere børnene.

Giv børnene faste pligter

Når børnene bliver omkring syv år, kan I begynde at faste opgaver. Ikke blot af princip. Simpelthen fordi det er vigtigt, at børnene kan hjælpe med de huslige pligter. Det er vigtigt, for at jeres familie kan fungere. Når barnet ikke kan overskue at have faste ugentlige pligter, kan man i stedet sætte dem til at dække bord, rydde ud efter aftensmaden, rydde op efter legekammerater og så videre.

Når børnene bliver teenagere, kan det være svært at få dem til at lave noget, hvis ikke de er vant til det. Er de ikke det, kan det dog godt lade sig gøre at ændre på deres vaner.