Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Dig, der læser det her… Hvor lang tid siden er det, du var barn? Præcis. Det er ved at være en rum tid siden. Du har nok glemt, hvordan det var at være barn. Næsten, i hvert fald. Du har minderne, men kan du huske, hvad det var, der tiltrak dig ved dit yndlingslegetøj? Hvorfor var det lige præcis dét, der var det bedste? Næppe.

Alligevel har du garanteret stået i den situation, at du skulle købe en gave til et barn. Hvordan tackles det, når du ikke har mulighed for at sætte dig i barnets sted? Det skal jeg fortælle dig. Du klikker dig ind på 5tips.dk og begiver dig ud på en rejse til børnenes verden. For her får du 5 gode tips, du med fordel kan følge, hvis du skal berige et barns liv med en gave, der rent faktisk bringer glæde.

1. Legetøjet skal appellere til barnets sanser: Først og fremmest er det vigtigt, at det legetøj, du giver barnet, også appellerer til barnets sanser. Det skal styrke motorikken, for det vil barnet få mest muligt ud af i fremtiden — og et barn med gode motoriske evner er et sundt barn, som har de bedste forudsætninger for en god tilværelse.

2. Det skal være alderssvarende: Det nytter ikke noget, at du køber legetøj, der passer til en 2-årig, hvis det barn, du skal give en gave, er fem. Sørg for, at det er alderssvarende.

3. Det skal være CE-mærket: Undgå farlig kemi og køb altid legetøj, der er CE-mærket. Det kan du købe her.

4. Skeln mellem drenge- og pigelegetøj: Selvom det næsten er forbudt at skelne mellem legetøj til drenge og piger, så er der  altså legetøj, der passer bedre til det enkelte køn. Husk derfor ikke at lade dig rive med af den ‘generelle holdning’ om det gennemsigtige hønsamfund.

5. Undgå ftalater: Ftalater er farlige. Især for børn. Derfor skal du ikke købe legetøj, der indeholder ftalater.