Efter mange års hårdt arbejde i folkeskolen, kan et års tid på en efterskole være en god ide.

Her er du sammen med andre mennesker på din alder døgnet rundt. Efterskoler er en god idé for dig, som vil blive mere selvstændig og lære, at man ikke kan afhænge af sine forældre i evig tid. Her får du mulighed for at danne et større indblik på den ægte verden. Det fantastiske ved efterskoler er, at man færdes med andre jævnaldrende, hvor I i samspil lærer hvordan man tackler de hverdagsproblemer man kan støde på i fremtiden. Venskaber bliver der også dannet en del af, da I deler samme interesser baseret på hvilket slags efterskole i går på. Dog er mange skeptiske om, hvilken slags efterskole de skal vælge. Efterskoler kan være alt fra idrætsefterskoler, musik efterskoler, naturefterskole eller en kristen efterskole.

Den Kristne efterskole

En kristen efterskole er en efterskole som sætter fokus på kristendommen. Dette kan f.x. foregå gennem bøn, sang eller fordybelse. En kristen efterskole er en god idé for dig, som ønsker at give kristendommen en større rolle i dit liv, hvor du samtidig udvikler dig og er i selskab med andre kammerater. På en kristen efterskole lærer du disciplin og manerer bygget på kristne værdier. Du får også mulighed for at lære mere om dig selv og få et bredere indblik i dit forhold med religion. Der findes i alt 30 kristne efterskoler i Danmark, som er klar på at byde flere mennesker velkommen. Alle 30 er knyttet til folkekirken, og har derfor bedre muligheder for at få kristendommen presset ind i din hverdag.

Sådan gør du dig klar til efterskole

Det kan godt være noget af en udfordring, at tage afsked med familie og venner. Lad ikke hjemve komme i vejen for dine ønsker, for du kan se frem et år med en masse oplevelser.