Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Arbejder du på en arbejdsplads, hvor der typisk skal løftes ret meget, som en del af arbejdet? Mange forhindrer nemlig at uddanne sig til sådanne arbejdspladser, da det nemlig kan foretage arbejdsskader tidligt i alderen, som i sidste ende også leder til sygemelding. Udover det, kan det også skade de løftede emner, hvis man ikke løfter på den rigtige måde, især hvis man altså er træt og derfor ikke fokuseret. Der er dog en løsning på denne problemstilling, som vil gøre løftearbejde meget lettere. Man kan nemlig overveje at investere i en vakuumløfter, som løfter emnerne for en, så arbejdet bliver nemmere samt mere effektivt.

Hvordan virker en vakuumløfter?

En vakuumløfter er et element, der hurtigt kan læres at bruge. Den virker ved at den suger sig fast til det, den skal løfter. Selve sugningen er resultatet af undertrykket, som motoren altså kreer. Denne maskine er i stand til at løfte stort set alle emner og altså også alle overflader, der ønskes og den er derfor ekstrem universel og praktisk. Der er dog typisk grænser for hvor tunge og lette ting den kan løfte. Typisk er den nedre grænse på 2kg, mens den øvre grænse ligger ved 20 tons, som egentlig ikke skaber de største forhindringer. Hvis der ønskes at løfte emner med større arealer og vægt, findes der også løsninger til dette.

Andre luftudstyr

Måske er en vakuumløfter ikke lige det du leder efter. Hvis dette er tilfældet, så findes der andre maskiner, der kan gøre løftearbejdet nemmere. Man kan f.eks. kigge på svingkraner, søjlekraner, vakuumlåg og traverskraner. Lige meget hvad, så er der altid mange muligheder og det skader ikke at orientere sig ved også at lave noget research i forhold til, hvad der egentlig passer bedst til behovene. I hvert fald, er det godt at have et løfteudstyr på arbejdspladsen, for at få færre arbejdsskader og gladere medarbejdere.