Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Betaler du også rigtig mange penge for at opvarme dit hjem? Eller er du på udkig efter et billigt og miljøvenligt alternativ til f.eks. elvarme, oliefyr eller kul? Så er naturgas måske løsningen for dig.

Hvad er naturgas?

Naturgas er et fossilt brændstof, men sammenlignet med f.eks. olie og kul er det meget mere bæredygtigt. Faktisk kan du spare helt op til 40-50 % CO2, hvis du udskifter el med naturgas, og 25-30 %, hvis du går fra olie til naturgas. Det er altså tal, der er til at føle på.

Billig naturgas

Men hvad koster naturgas så? Prisen på naturgas er meget lavere end andre former for fossilt brændstof. Så ved at overgå fra f.eks. elvarme til naturgas kan du altså ikke bare spare miljøet for en stor regning, du kan også se frem til en betydeligt mindre varmeregning. Prisen varierer selvfølgelig fra energiselskab til energiselskab, men et rigtig godt sted at starte, hvis du ser dig selv som en fremtidig naturgasbruger, er ved at følge linket her, hvor du kan få mere information om markedets billigste gaspriser.

Med naturgas installeret i huset kan du pludselig opvarme hele hjemmet meget billigere. Og med naturgas kan du også få et flot gaskomfur, hvor du laver mad på en miljøvenlig måde. Med et gaskomfur kan du faktisk også meget nemmere styre varmen, og du vil hurtigt opdage, at madlavning tager kortere tid, når opvarmningen sker med gas. Det er simpelthen en meget mere energibesparende måde at lave mad på.

Faktisk kan du også udskifte din traditionelle tørretumbler med en tørretumbler, der kører på naturgas. Den forurener meget mindre og sender ikke nær så meget CO2 ud i atmosfæren som den eldrevne tørretumbler, og derudover har en naturgasdrevet tørretumbler den fantastiske egenskab, at den tørrer tøjet hurtigere end traditionelle tørretumblere.

Derudover har et naturgasfyr den store fordel, at det ikke fylder nær så meget som andre former for fyr, og derfor kan det nemt gemmes væk i et skab. Og modsat et oliefyr skal dit gasfyr ikke fyldes op af en stor olievogn. Med et naturgasfyr sker opfyldningen automatisk, så du slipper for besværet med levering og påfyldning.

Få råd til mere i hverdagen

Selvom man måske ikke tror det, kan man virkelig mærke en økonomisk forskel, når man skifter over til naturgas. Det gælder især, hvis man vælger en gasleverandør, der ikke har skjulte gebyrer eller andre uforudsete udgifter. Når du går over til naturgas, får du derfor mere råd til alt det sjove i hverdagen.

Når du går over til naturgas, er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du blot skal forbruge uden omtanke. Du brænder stadigvæk et fossilt brændstof af, og derfor sender du stadigvæk CO2 ud i atmosfæren. Men du kan opvarme dit hjem med en god samvittighed, for med naturgas kan du både spare dig selv og miljøet for en rigtig stor regning.