Når man skal flytte, kan det være uoverskueligt og stressende. Man kan føle, at der er hundrede ting, som man skal nå på meget kort tid. Det kan være utroligt træls, især hvis man faktisk også er lidt stresset i forvejen. Der er dog nogle ting du kan gøre, som kan gøre denne flytning lidt nemmere og måske lidt mere overskuelig.

Det første, du kan gøre, er at planlægge det hele godt. Find et flyttefirma, som kan hjælpe dig med din privatflytning. På den måde har du styr på det vigtigste. Derudover skal du også have fat i flyttekasser og andet nødvendigt pakkemateriale. Når du først har styr på disse ting, skulle flytningen allerede være blevet lidt nemmere.

Bevar overblikket – lav hjælpe-systemer

Når du skal pakke dine ting i flyttekasser, er det nemt at miste overblikket. Du har måske svært ved at huske, hvad du egentligt har pakket, og hvilken kasse det så ligger i. her er det en god ide at hive notesbogen frem. Lav en side, hvor du skriver alle de ting ned, som du pakker i en bestemt kasse.

Giv denne kasse et navn – det kunne være ”køkkenting” eller ”kasse nummer 3”. Skriv dette navn øverst på den seddel, som du lige har lavet. På den måde kan du altid, ved at kigge i notesbogen, finde ud af, hvad du har pakket, og hvilken kasse, det ligger i.

Pak ned rum for rum

Et andet tip er at pakke dine ting ned rum for rum. Du kan starte på værelset og bevæge dig videre. På den måde ved du, hvilke kasser der ligger for eksempel køkkenting i, når de igen skal åbnes og pakkes ud i det nye hjem. Dette vil gøre det mere overskueligt og nemt, når du skal flytte ud fra det gamle og ind det nye sted.