Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Står du i den situation, at dine havefliser for længst er blevet grimme og kedelige at kigge på, eller leger du bare med tankerne om at anlægge fliser i haven? Så læs med i denne artikel, hvor du vil blive rådgivet gennem det at vælge fliser og det at holde dem pæne, således at du kan nyde dit fliseanlæg i mange år frem.

Tænk over størrelse

Alt afhængig af, hvordan og hvorledes du ønsker at dit fliseområde skal tage form, skal du gøre op med dig selv, hvilken flisestørrelse du ønsker dig. Der er nemlig et meget stort spring mellem den mindste flise og den største flise, du kan købe. Størrelsen på fliserne er afgørende for, hvordan det samlede indtryk af fliseanlægget kommer til at være i sidste ende.

Overvej, hvilket udseende du ønsker.

Et fliseanlæg er ikke bare et fliseanlæg. Et fliseanlæg i haven er en større investering, og det er højst sandsynligt et sted, hvor du vil tilbringe meget tid i løbet af sommermånederne. Af den grund vil udseende – som så meget andet, der vedrører dit hjem – noget. Havefliser kommer nemlig også i en lang række forskellige materialer og farver, som kan være med til at gøre dit fliseanlæg mere personligt.

Holdbarhed

I Danmark er produktionen af en lang række ting underlagt en lang række regler og love for, hvilken kvalitet produktet i sidste ende må have. I Danmark sikrer Danske Standarder, at havefliser maksimalt må nedbrydes med 1 kg. per kvadratmeter efter 10 års brug. Du kan derfor med sindsro regne med, at kvaliteten er i orden, hvis bare du køber fliser produceret i Danmark.

Når du har fået lagt fliserne

Når dit projekt om et fliseanlæg er blevet til virkelighed, er det en god ide at behandle fliserne med en alge- og mosbeskyttende fliserens, som kan holde dine fliser flotte og rene i mange år og forlænge holdbarheden.