Hvis du arbejder en hel masse foran skrivebordet, ved du nok også godt, at det ikke altid at helt nemt. Selvom man måske sidder ned, så kan det faktisk godt være opslidende og hårdt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at passe på dig selv, så du ikke ender med spændinger eller lignende. Det kan du gøre på en helt masse forskellige måder.

Du kan blandt andet få en rollermouse, som vil reducere spændingerne, som bliver forsaget af en normal mus. Du kan også gøre en række andre ting, for at gøre din arbejdsdag lidt nemmere og en del rarere for din krop.

Husk at tage pauser

Når man først er godt i gang med at arbejde, er det måske ikke altid, at man lige husker at give sig selv pauser. Dette er dog rigtigt vigtigt. Hvis du bare sidder en hel dag foran computeren i den samme stilling, i den samme stol, så kan du godt gå hen og få ondt i kroppen.

Prøv derfor at give dig selv pauser ind i mellem. Du kan for eksempel gå lidt rundt nogle gange – på den måde får du strækket kroppen lidt ud, så du ikke sidder på samme måde for længe ad gangen.

Sørg for at have god kropsholdning

Selvom man ikke lægger mærke til det, kan man faktisk godt komme til at sidde helt forkert med kroppen, når man arbejder. Måske du sidder lidt foroverbøjet, eller med nakken i en forkert stilling. Dette vil højst sandsynligt give dig spændinger eller smerter.

Det kan måske hjælpe med en ny kontorstol, som du sidder ordenligt i. det kan også være en god ide at få et skrivebord, som kan hæves og sænkes. På den måde kan du finde den helt rigtige position, som du kan sidde i længe, uden at få ondt.