At købe den første bil er en meget spændende begivenhed. At eje en bil har en stor indflydelse på livet – det medfører muligheden for at være mere uafhængig, spontan og fleksibel. Desværre er en bil ikke gratis – og der er mange udgifter forbundet med det. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til dig, som overvejer at investere i en bil.
Lav et bilbudget
En bil udgør typisk en husstands andenstørste udgiftspost efter selve huset – og det derfor vigtigt, at man laver et budget, der indeholder alle omkostninger, bl.a. forsikring, vægtafgift, service, syn og benzin. Budgettet er selvfølgelig også relevant i forhold til at finde dit økonomiske råderum. Har du råd til at købe en spritny bil – eller er budgettet mere til en nyere brugt bil?
Kend dine behov
Det er vigtigt at du får styr på dine behov og dine kriterier til en bil. Skal bilen primært bruges til bykørsel eller til at pendle med? Hvor mange kilometer regner du med at komme til at køre? Hvor lang tid regner du med at have den samme bil? Det er alle disse spørgsmål, der hjælper dig med at finde ud af, om du bl.a. skal investere i en ny bil eller hellere en brugt bil – og så er det naturligvis også med til at bestemme, hvilken bil, der passer dig bedst. Hvis du gerne vil købe en brugt bil, kan du finde billige brugte biler her.
Få styr på finansieringen
Når du har styr på dine behov, så er det på tide at overveje, hvordan bilen skal finansieres. Hvis du har sparet pengene sammen, så kan du jo købe bilen kontant. Det er dog langt de færreste, der har så mange penge liggende – specielt ikke, hvis der er tale om finansieringen af en ny bil. Hvis du ikke har pengene, kan du primært finansiere bilen på to måder: ved at låne til at købe bilen eller ved at lease bilen. Køb er smart, hvis du skal bruge bilen i mere end 3 år og skal køre mere end 15.000 km om året, imens leasing er smart, hvis du gerne vil skifte bilen ud ofte og dit kørselsbehov forbliver det samme.