Det stikker i ryggen, og næsten hver bevægelse udføres under smerter. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Rygsmerter kan gøre vores hverdag og arbejdsdag til en udfordring. Derfor er det vigtigt at passe godt på kroppen. Der findes forskellige måder at komme rygsmerter til livs. Men hvordan kan du forebygge rygsmerter til at starte med?

Det er bedre at forebygge end at helbrede. Derfor har vi her samlet nogle tips til, hvordan du kan undgå at få en dårlig ryg til at starte med.

1) Brug nogle ordentlige kontormøbler

Det er vigtigt at passe på din krop. Det gør du ved at bruge kontormøbler, som er skabt til, at du kan arbejde på den mest ergonomiske og komfortable måde. Tilpasning af dit kontorudstyr spiller derfor en rigtig vigtig rolle. En anden vigtig ting er at skifte stilling engang imellem på arbejdet for at undgå at holde den samme stilling i 8 timer. En ergonomisk arbejdsplads handler ikke kun om din kontorstol! Det er en god idé at investere i kontormøbler, der ikke kun er bekvemme men også funktionsdygtige.

Find kontormøbler, der passer til dit behov her.

2) Stræk dine ben

For at undgå stik i ryggen er det en god idé, at du holder din krop i form ved at dyrke sport. En lang gåtur eller en lille løbetur en gang imellem vil hjælpe dig med at blive holde ryggen rask. Fire timers motion om ugen styrker allerede dine muskler, og du vil føle dig frisk som en havørn hver eneste dag.

3) Spis sundt, drink nok vand og hold op med at ryge

Et generelt tip er at spise sundt og indtage nok væske i løbet af din hverdag. Det anbefales desuden at holde op at ryge, fordi rygere faktisk har større risiko for at få rygsmerter end ikke-rygere.

Hvad skal du så gør, når du allerede har ondt i ryggen?

Det er vigtigt at huske at holde sig godt i gang selvom man lider af rygsmerter. De rigtige kontormøbler, motion og sunde vaner kan hjælpe dig gennem din hverdag og din arbejdsdag.