Tandlægen er måske bare én, som du besøger en gang om året for at få tjekket, om alt går fint med tænderne. Det er også helt okay. Dog kan du komme ud for nogle situationer, som kræver, at du skal have hjælp af en tandlæge med det samme. Her kommer den akutte tandlæge dig til undsætning.

 

Læs mere om hvornår du bør søge akut tandlæge her.

 

Smerter i tænder eller tandkød

En meget oplagt og normal grund til at besøge akut tandlæge er, hvis du har smerter i dine tænder eller i dit tandkød. Her kan du eventuelt starte med blot at benytte smertestillende medicin som et forsøg på at lindre smerterne.

 

Hvis dette dog ikke hjælper på smertebehandling, så giver smerten udtryk for, at du skal besøge en akut tandlæge. Det kan nemlig være, at der foregår noget alvorligt inde i tænderne eller tandkødet. Hermed er det meget vigtigt, at tandlægen kan undersøge dig hurtigst muligt.

 

Du kan finde en akut tandlæge til at undersøge dine smerter, hvis du befinder dig i Nørresundby, Vodskov eller Aalborg.

 

Knækket tand

Det er også en meget god ide at besøge en akut tandlæge, hvis du har knækket en tand. Det er ikke alle, som har tålmodighed til at vente flere uger på at få en tid hos den almindelige tandlæge, så derfor er den akutte tandlæge rigtig god at have til rådighed.

 

Når du netop ved, hvilken akut tandlæge du skal kontakte, så kan du få fikset din knækkede tand snarest muligt.

 

Mistet fyldning i tand

Hvis du har haft et hul i en tand, så har du måske noget fyldningsmateriale i den pågældende tand, som netop behandler hullet i tanden. Dog kan din tand miste fyldningen, og dette betyder, at du hurtigt skal tage fat i en akut tandlæge, som kan sørge for at indsætte ny fyldning i din tand.