Har du en baby eller en tumling, som skal klædes godt på til vinterens kulde? Så læs med her.

En favorit til vinter: Ulddragten

Når vinteren så småt banker på, er det godt at have styr på garderoben til de mindste. Lige pludselig kommer de køligere temperaturer, og så er det dejligt at have det rette tøj til både leg, tumletid og lure i barnevognen. En af vinterfavoritterne til de mindste er ulddragter, som både fås i lettere udgaver til leg indendøre eller i tykkere og varmere udgaver til luren i barnevognen.

Uld til legetid og som natdragt

En ulddragt er det sikre valg, når din baby skal lege og tumle på gulvet. Om vinteren bliver vores gulve typisk koldere at opholde sig på, med mindre du er så heldig at have gulvvarme i hele huset. Uld isolerer og regulerer kropstemperaturen og derfor rigtig anvendeligt til de mindste, der opholder sig mange timer på gulvet enten hjemme eller i institutionen. Ulddragter fås med og uden fødder, og du kan både bruge dem som almindeligt tøj eller som nattøj til dit barn. I modsætning til manges opfattelse er uld ikke et materiale, der kradser, hvis blot tøjet er af en ordentlig kvalitet. I dag finder du ulddragter, der føles blødere og lækrere end det fineste silke.

Uld til lure i barnevognen

Rigtig mange forældre bekymrer sig om deres babys på klædning, når de skal ud og sove lur i barnevognen. Barnet må selvfølgelig ikke få det for koldt, men ej heller for varmt. Hvis barnet sveder og tøjet bliver fugtigt, vil kulden lynhurtigt trække ind på barnets hud. Du kan med fordel klæde dit barn i uld, når det skal ud og sove i kulden. Med en varm ulddragt yderst og en uldbody eller heldragt som inderste lag, er du sikker på, at barnet vil holde sig varm og tør. Uld er nemlig varm, isolerende og lader huden ånde, dvs. ulden transporterer fugt væk fra huden, hvis barnet får det for varmt og begynder at svede. Uld er ikke uden grund et af naturens mirakelmidler, som netop holder fårene varme og tørre i al slags vejr.